OVAN 21. ožujka – 20. travnja

OVAN 21. ožujka – 20. travnja

Prvi od horoskopskih znakova, rođen usporedno s rađanjem proljeća, ovan je takav i po svojoj prirodi. Vođa, izuzetno aktivan i vječito spreman na akciju. Oooo, da i još nešto jer nije ona „tvrdoglav kao ovan“ tek tako smišljena. Ono što ovan zacrta, on će to svakako i ostvariti.

Nije stoga nimalo neobično da je velik broj vrhunskih sportaša, ali i sportašica, baš u horoskopskom znaku ovna. Pa čak i njegova građa tijela tomu ide u prilog, jer ovnovi su uglavnom višeg rasta, vitki, sportski građeni tipovi. A osim potrebe da bude vječito prvi i najbolji, predvodeći sve druge, ovan ima i veliku potrebu za slobodom i neovisnošću koje nije pošteđen niti ljubavni život pa će se njegov partner s ovime jednostavno morati naučiti živjeti. No ovan će to nadoknaditi svojom vatrenom prirodom i urođenom osjećajnošću kojom će vas, bez dlake na jeziku, naprosto oboriti s nogu zbog čega je prosto nemoguće da vam s jednim ovnom ikada bude dosadno. Dok god mu ne budete imali potrebu rezati krila, jer ukoliko to samo nasluti probudit će se njegova avanturistička priroda i jednostavno će krenuti u nove osvajačke pohode.

Kao roditelj, ovan je katkada strog, ali se neizmjerno ponosi svojom djecom i njihovim pobjedama kroz koje vidi ostvarenje i svojih vlastitih. Imate li među prijateljima ovaj znak, tada ste već naučili prvom mu se obratiti za pomoć. Naime, ovnovima su prijateljstva izuzetno važna i do njih poprilično drži pa je gotovo nemoguće da s njegove strane budete ostavljeni na cjedilu. Jer uz sve on kroz život kroči na jedan pošten i miroljubiv način i jedino što će vam teško oprostiti, u kakvom god odnosu da jeste, jest to da ste možda bolji od njega. Ovnu je natjecanje životna disciplina, ali to je zanemarivo s obzirom na sve kvalitete koje u njemu možete pronaći!

http://astrotarot.eu/horoskop.php?sign=aries