Terme Tuhelj

Terme Tuhelj smještene su na samom izvoru termalne vode i ljekovitog blata i okružene su zelenilom netaknute prirode zagorskih brežuljaka. Udaljene tek 40-tak kilometara od Zagreba nude bogatu turističko-ugostiteljsku ponudu za aktivan odmor ili opuštanje i obnavljanje u izvornoj prirodi.
Termalna voda, prirodno ljekovito blato, masaže i saune, vanjski i unutarnji bazeni, izbor sportskih terena (tenis, košarka, nogomet, stolni tenis, fitness i sportska dvorana, mini golf), dvorac Mihanović iz 18.st, kongresni centar, bogati animacijski program i netaknuta priroda i mir Hrvatskog Zagorja pružaju odmor, zabavu ili rekreaciju. Animacijski tim Terma Tuhelj nudi Vam tjedni program zabave i doživljaja – pješački pohodi Zagorskim bregima s vodičem, večernji pohodi s bakljama, jutarnja gimnastika, igre na vodi, degustacije vina u dvorcu Mihanović, noćna kupanja, radionice, izleti, paintball. Hotel nudi udobnost 138 soba s 300 ležaja. Sobe su jednokrevetne, dvokrevetne i hotelski apartmani. 92 sobe su standardnog uređenja, a 46 soba novouređeno je na visokom nivou u 4 boje. Seminarske dvorane razlieite veličine nalaze se u hotelu i baroknom dvorcu Mihanović udaljenom tek 50 m od hotela. Plavi salon prima do 120 osoba, Zeleni salon 15 osoba, Protokol dvorana 15 osoba, Vinoteka 50 osoba. Dvorac Mihanović sadrži i dva manja salona za radne sastanke i poslovne ruekove u privatnosti. U hotelu je dvorana koja prima do 300 osoba, dvorana za 40 osoba i poslovni apartmani za manje radionice ili poslovne sastanke.

Rekreacijski centar Terma Tuhelj- nudi široki izbor sportskih terena – bazeni (plivački bazen dug 25m), sportska dvorana, travnato nogometno igralište, betonsko polivalentno igralište, 4 teniska terena, košarkaško igralište, igralište za odbojku, 2 mini golf terena, 4 staze za bočanje i stolni tenis. U blizini hotela uređene se pješačke staze prirodom, a svake nedjelje mi Vas vodimo na pješački pohod s vodičem u obilazak zelenila do obližnje crkvice i vidikovca.
Barkni dvorac Mihanović– u suvremeno opremljenim salonima protkanim duhom prošlosti nudi Vam se mogućnost da organizirate jedinstvene poslovne susrete, kongrese, prezentacije i svečane prigode. Dvorac iz 18. stoljeća bio je dom autora hrvatske himne Antuna Mihanovića. Lutajući zagorskim bregima Mihanović je opjevao našu domovinu i prekrasan kraj u kojem je često boravio u gostima kod svoje sestre, udate za vlasnika dvorca grofa Brigljevića. Oduševit će Vas ponuda prostora, prilagodljivost, opremljenost i mir koji Dvorac Mihanović pruža svojim posjetiteljima.

Dvorac raspolaže sa četiri salona koji primaju od 15 do 100 osoba, restoranom i dva manja salona za poslovne ručkove u privatnosti. Plavi salon se može podijeliti u tri sale. Veća sala prima do 60 osoba, dok dvije manje mogu primiti do 20 osoba. Vinoteka dvorca prima grupe do 40 osoba. Á la carté restoran Dvorca Mihanović nudi Vam bogatu gastronomsku ponudu tradicionalnih zagorskih i nacionalnih jela. U ponudi su i večere u duhu prošlih vremena s bogatom ponudom srednjovjekovnih jela, pića i zabave gdje se jede ”kak su jeli naši stari”, pije iz glinenih vrčeva i pleše na drvenim stolovima, uz animacijski program ili živu glazbu. Da bi Vaš boravak u Dvorcu Mihanović ostao u ugodnom sjećanju, potrudit će se profesionalno osoblje Dvorca.

Zdravstveni turizam- zdravlje sigurno spada u temeljne ljudske potrebe. Zdravlje nije sve, ali sve je ništa bez zdravlja. Samo se zdrav čovjek može osjećati dobro, relaksirano, ugodno. Zdravlje treba promatrati kao jedinstvo fizičkog i duhovnog stanja, jer da bi se čovjek osjećao dobro i zadovoljno potrebno je da je fizički ali i duhovno zdrav. Turizam i zdravlje odavno su vezani, još od vremena starog Rima, kada su i prvi poznati podaci o zagorskim toplicama odnosno termama.
Welness turizam- u zadnjih deset godina wellness se u svijetu razvija kao filozofija – životni stil, kojeg usvaja sve više stanovnika, a zasniva se na ideji o usvajanju navika koje pozitivno utječu na podizanje kvalitetet življenja i cjelokupno zdravlje pojedinca i zajednice. Wellnes je shvaćen kao način života, wellness je životni stil koji je orijentiran na fizičko, psihičko, duhovno i socijalno zdravlje pojedinca.Već prije prihvaćena je definicija zdravlja po kojoj zdravlje nije samo odsustvo bolesti i iznemoglosti, već i stanje potpunog fizičkog, mentalnog i socijalnog blagostanja. Tjelesno zdravlje podrazumijeva izbor zdravog načina življenja kroz svakodnevno vježbanje, kretanje, zdravu prehranu i opuštanje. Aktivnostima u slobodnom vremenu čovjek treba stimulirati sve svoje pozitivne snage (fizičke i duhovne), a destimulirati sve negativne snage i tako stvarati harmoničnu ravnotežu tijela i duha čovjeka s okolinom. To je najbolja preventiva od bolesti, trend medicine 21. stoljeća. Psihičko, mentalno i duhovno zdravlje odnosi se na proces stvaranja, razvijanja i održavanja zdravih individualno prilagođenih navika, osobnih stavova i mogućnosti za promjenu. Ukratko živjeti kvalitetno znači živjeti dobro, slobodno, zdravo i po svom izboru.